Un any més, l’ACIM organitza un curs d’estiu a terres lleidatanes. El tema d’enguany és “El maltractament i l’abús sexual infantil” i tindrà lloc del 17 al 21 de juliol a La Seu d’Urgell.

El curs està adreçat a estudiants de disciplines relacionades amb el món de l’infant, professionals en exercici i a totes aquelles persones interessades a adquirir uns coneixements bàsics del fenomen del maltractament i l’abús sexual infantil. Es donaran a conèixer les causes de la seva aparició, els diferents tipus de maltractament, els factors que afavoreixen el seu manteniment, els signes i símptomes que ens han de fer pensar que l’infant està sent maltractat i orientacions d’actuació quan ens trobem davant d’un possible cas.

El fet de parlar dels maltractaments i de l’abús sexual infantil és encara un tabú en la nostra societat. Trencar el silenci en benefici dels infants és una exigència per als que treballem o volem treballar en els àmbits social, educatiu i/o sanitari. Per detectar un problema i per saber gestionar-lo ens cal tenir tant les aptituds com les actituds d’implicació i compromís de voler afrontar-lo.

El curs està reconegut per la Universitat de Lleida.

Trobareu tota la informació aquí.

 

Ja podeu consultar el segon número de la nostra newsletter, ACIM_Newsletter_Abril 2017, que editem amb freqüència bimensual, amb l’objectiu de donar difusió a la tasca de l’associació i també facilitar la comunicació amb i entre els socis i sòcies.

I també podeu consultar el newletter anterior, clicant ACIM_Newsletter_Febrer 2017

 

I també destaquem…

El Foment Martinenc del barri de Gràcia de Barcelona va tenir la iniciativa de tractar el tema del bullying, i ho va fer amb un café-tertúlia, titulat “Per què no m’estimen els meus companys?”, on hi va convidar a l’ACIM. Va ser el dissabte 22 d’abril a les 18 hores a la seu del Foment Martinenc de Gràcia, C/ Provença, 591-593 de Barcelona, amb la participació de la Dra. Carme Tello, presidenta de l’ACIM.

Cafè-tertúlia Foment Martinenc