Notícies

Publicat per: ACIM | Etiquetes: | Categories: Notícies

juny
26

En el marc del Grup de Treball sobre Vulneració dels Drets dels Infants en les ruptures conflictives de parella, recentement s’han dut a terme sessions formatives adreçades a professionals, que s’han impartit en diferents punts del territori català. El resultat d’aquest treball s’ha materialitzat en un Document de conclusions amb el seu Resum executiu i una Guia Pràctica adreçada als pares i mares, fills i filles i professionals.

Consulteu tota la informació d’aquest grup de treball aquí.

 

Un any més, l’ACIM organitza un curs d’estiu a terres lleidatanes. El tema d’enguany és “El maltractament i l’abús sexual infantil” i tindrà lloc del 17 al 21 de juliol a La Seu d’Urgell.

El curs està adreçat a estudiants de disciplines relacionades amb el món de l’infant, professionals en exercici i a totes aquelles persones interessades a adquirir uns coneixements bàsics del fenomen del maltractament i l’abús sexual infantil. Es donaran a conèixer les causes de la seva aparició, els diferents tipus de maltractament, els factors que afavoreixen el seu manteniment, els signes i símptomes que ens han de fer pensar que l’infant està sent maltractat i orientacions d’actuació quan ens trobem davant d’un possible cas.

El fet de parlar dels maltractaments i de l’abús sexual infantil és encara un tabú en la nostra societat. Trencar el silenci en benefici dels infants és una exigència per als que treballem o volem treballar en els àmbits social, educatiu i/o sanitari. Per detectar un problema i per saber gestionar-lo ens cal tenir tant les aptituds com les actituds d’implicació i compromís de voler afrontar-lo.

El curs està reconegut per la Universitat de Lleida.

Trobareu tota la informació aquí.