Notícies

Publicat per: ACIM | Etiquetes: | Categories: Notícies

desembre
5

L’ACIM organitza en col·laboració amb el Laboratori d’Investigació Prosocial Aplicada (LIPA-UAB) una formació sobre Infants i Adolescents ví­ctimes de la violència de gènere entre els seus pares.

Es tracta d’un curs presencial gratuït, finançat per la Unió Europea, que es durà a terme els dies 17, 24 i 31 de gener i 7, 14, 21 i 28 de febrer de 17:30 a 19:30 hores a l’Auditori Catalunya -sisena planta- de l’Hotel d’Entitats La Pau (C/ Pere Vergés, 1. 08020 Barcelona).

Els participants obtindran certificació del Projecte Europeu WIE i de la Universitat Autònoma de Barcelona corresponent a 20 hores de formació.

Els requisits per apuntar-s’hi són treballar, o estar formant-se per fer-ho, amb infants d’educació infantil, primària o secundària, o monitor/a escolar.

Les places són limitades i cal formalitzar la inscripció mitjançant correu electrònic lipauab@gmail.com o a acim@acim.cat, o bé al formulari que trobareu en aquest enllaç.

Ens complau presentar-vos el llibre “Voces silenciosas: el acoso escolar. La responsabilidad compartida“, editat recentment per l’editorial Granada Costa Club Selección, i del qual, la presidenta de l’ACIM, la Sra. Carme Tello n’és una de les autores. Aquest llibre és un bon instrument per a què poguem no només detectar l’assetjament a l’àmbit escolar, sinó les senyals d’alarma i de risc. És sens dubte una bona eina per a totes aquelles persones interessades en aquesta qüestió.

Us convidem a llegir-ne la ressenya aquí­.

L’ACIM ha organitzat una sessió teòric pràctica sobre Violències visibles i invisibles a l’escola, en el marc del grup de treball sobre aquesta qüestió. Va tenir lloc el dia 21 de novembre a la seu de l’ACIM, amb un èxit de participació. Trobareu el programa aquí­.

I a Mataró, l’ACIM va organitzar una sessió formativa per a professionals sobre Vulneració dels drets dels infants en les ruptures conflictives de parella, en col·laboració amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró. Va ser el 29 de noviembre a Mataró. Consulteu el programa aquí­.

Ja podeu consultar el darrer número de la nostra Newsletter, del mes de setembre, una publicació virtual que editem amb freqüència bimensual, amb l’objectiu de donar difusió a la tasca de l’associació i també facilitar la comunicació amb i entre els socis i sòcies. Podeu consultar els números anteriors aquí­.

En el marc del Grup de Treball sobre Vulneració dels Drets dels Infants en les ruptures conflictives de parella, recentment s’han dut a terme sessions formatives adreçades a professionals, que s’han impartit en diferents punts del territori català. El resultat d’aquest treball s’ha materialitzat en un Document de conclusions amb el seu Resum executiu i una Guia Pràctica adreçada als pares i mares, fills i filles i professionals.

Consulteu tota la informació d’aquest grup de treball aquí­.