En el Programa OBRE BÉ ELS ULLS portem a terme, de cara a conscienciar sobre l’ASI (abús sexual infantil) i altres maltractaments, diferents ponències, presentacions i activitats de sensibilització i prevenció del maltractament infantil arreu del territori català, adreçades a col·lectius que van des dels mateixos infants i adolescents, als professionals que hi treballen, a les famílies, a l’administració i a la societat en general. Són accions encaminades a promoure l’esperit crític, lluitador i en defensa dels més petits, els quals no poden defensar-se per ells mateixos.

Aquest programa inclou la Campanya Un de cada Cinc, impulsada des del Consell d’Europa, amb qui hem assumit un compromís de partenariat per portar-la a terme al llarg de país. L’eix de la campanya és sensibilitzar la població en general sobre el fet, evidenciat per les estadístiques, que el 20% de nens i nenes ha estat o corre el risc de ser víctima d’algun tipus de violència sexual.

A Un de cada Cinc hi trobareu informació sobre les ponències, presentacions, i accions diverses de la Campanya arreu del territori català.

Dins del mateix programa, es realitzen tallers de sensibilització sobre diferents temes relacionats amb els drets dels infants i joves. S’adrecen tant a infants i joves, com a pares i mares, professorat i professionals d’aquest àmbit. Conegueu-ne tots els detalls aquí.