LLEGIU-ME

La Vannia Condeza, amb qui vam compartir a l’ACIM una jornada sobre abús sexual infantil (18.05.17) ens ha fet arribar el vídeo que compartim amb vosaltres, del seu projecte familiar ‘Rompiendo el silencio por el mundo’, amb el què volen sensibilitzar i trencar el silenci que envolta a les víctimes de l’abús sexual infantil” https://youtu.be/LqGXpDDrfrg

 

ACTUALITZEM EL CALENDARI DE LES ACTIVITATS DEL 30È ANIVERSARI DE L’ACIM:

ACIM_Activitats 30è Aniversari_Calendari provisional

 

RECITAL POÉTICO GRUPO INQUIETUDES, RECITAL SOLIDARIO A BENEFICIO DE ACIM Associació Catalana per la Infància Maltractada 30º Aniversario

ACIM_Luz de Gas_Cartell català

Compartim amb vosaltres el Treball de Fi de Màster de la Sra. Rosa Maria Vila Villar. Una recerca molt intressant sobre “Maltrato infantil intrafamiliar. Funcionalitat del sistema educatiu”

L’ACIM organitza en col·laboració amb el Laboratori d’Investigació Prosocial Aplicada (LIPA-UAB) una formació sobre Infants i Adolescents víctimes de la violencia de gènere entre els seus pares.

Es tracta d’un curs presencial gratuït, finançat per la Unió Europea, que es durà a terme els diez 17, 24 i 31 de gener i 7, 14, 21 i 28 de febrer de 17:30 a 19:30 hores a l’Auditori Catalunya -sisena planta- de l’Hotel d’Entitats La Pau (C/ Pere Vergés, 1. 08020 Barcelona).

Els participants obtindran certificació del Projecte Europeu WIE i de la Universitat Autònoma de Barcelona corresponent a 20 hores de formació.

Els requisits per apuntar-s’hi són treballar, o estar formant-se per fer-ho, amb infants d’educació infantil, primària o secundària, o monitor/a escolar.

Les places són limitades i cal formalitzar la inscripció mitjançant correu electrònic lipauab@gmail.com o a acim@acim.cat, o bé al formulari que trobareu en aquest enllaç.

 

Ens complau presentar-vos el llibre “Voces silenciosas: el acoso escolar. La responsabilidad compartida“, editat recentment per l’editorial Granada Costa Club Selección, i del qual, la presidenta de l’ACIM, la Sra. Carme Tello n’és una de les autores. Aquest llibre és un bon instrument per a què poguem no només detectar l’assetjament a l’àmbit escolar, sinó les senyals d’alarma i de risc. És sens dubte una bona eina per a totes aquelles persones interessades en aquesta qüestió.

Us convidem a llegir-ne la ressenya aquí.

 

L’ACIM ha organitzat una sessió teòric pràctica sobre Violencies visibles i invisibles a l’escola, en el marc del grup de treball sobre aquesta qüestió. Va tenir lloc el dia 21 de noviembre a la seu de l’ACIM, amb un èxit de participació. Trobareu el programa aquí­.

 

I a Mataró, l’ACIM va organitzar una sessió formativa per a professionals sobre Vulneració dels drets dels infants en les ruptures conflictives de parella, en col·laboració amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró. Va ser el 29 de noviembre a Mataró. Consulteu el programa aquí.

 

Ja podeu consultar el darrer número de la nostra Newsletter, del mes de setembre, una publicació virtual que editem amb freqüència bimensual, amb l’objectiu de donar difusió a la tasca de l’associació i també facilitar la comunicació amb i entre els socis i sòcies. Podeu consultar els números anteriors aquí.

 

En el marc del Grup de Treball sobre Vulneració dels Drets dels Infants en les ruptures conflictives de parella, recentement s’han dut a terme sessions formatives adreçades a professionals, que s’han impartit en diferents punts del territori català. El resultat d’aquest treball s’ha materialitzat en un Document de conclusions amb el seu Resum executiu i una Guia Pràctica adreçada als pares i mares, fills i filles i professionals.

Consulteu tota la informació d’aquest grup de treball aquí.