ACIM Terres de Ponent

La Delegació de Terres de Ponent funciona des de l’any 1994 amb socis i col·laboradors, professionals d’àmplia experiència en els àmbits de la Pedagogia, la Psicologia, el Treball Social i la Pediatria.

Un dels nostres socis fundadors, i membre actiu de la delegació de Terres de Ponent, és el Dr. Francesc Domingo i Salvany, qui l’any 2015 va rebre el premi Reconeixement al Voluntariat lliurat per la Federació Catalana del Voluntariat Social amb motiu del seu 25è Aniversari, i en celebració del Dia Internacional del Voluntariat.

Des de l’any 1995, els membres de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada de les Terres de Ponent hem trobat en el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes l’espai més adient per fer, cada dos anys, les Jornades ACIM Terres de Ponent. Les condicions que recull, i la serenor que el Monestir desprèn, ens han permès organitzar-hi diferents reunions de formació sobre continguts i aptituds específiques, i també d’autoprotecció i de millora de la nostra actitud per tal de tenir cura de nosaltres, els que volem tenir cura d’altres.

Des de fa uns anys, les sinèrgies amb el Monestir han permès dipositar-hi el Fons Documental d’ACIM sobre Bon tractament i Maltractament infantil. Això permetrà fer recerques i consultes sobre aquests temes, in situ, amb allotjament al mateix Monestir. I ara besllumem una biblioteca virtual de documentació a distància que ens il·lusiona. Vegeu la notícia en aquest reportatge de Balaguer TV.

Aquest 2016, a més, la Junta Directiva de l’ACIM ha donat curs a la sol·licitud dels socis de Ponent de crear formalment la Delegació Territorial ACIM Terres de Ponent, i ens ha semblat del tot coherent que el lloc físic de la nostra seu sigui el Monestir de Les Avellanes.

El 26 de novembre de 2016 va tenir lloc la Jornada de presentació de la Delegació d’ACIM Terres de Ponent al Monestir, una Jornada de reflexió i a la vegada de compromís en la nostra tasca de servei als infants. Vegeu el programa aquí.

A l’acte inaugural, la presidenta de l’ACIM, Carme Tello, va exposar la trajectòria de l’entitat, des del seu neixement fins a l’actualitat, amb una presentació.

La Jornada va comptar, entre d’altres actes, amb una ponència de la Dra. Victòria Noguerol que, 20 anys després de la Jornada del Curs 96/97 en què ens obrí els ulls sobre l’Abús Sexual Infantil, va mostrar l’estat de la qüestió sobre aquest tema en l’actualitat. Llegiu-ne aquí l’abstract.