Tallers de sensibilització

Drets en Acció

Amb el convenciment que no es pot defensar allò que no es coneix, des d’aquest programa a l’ACIM promovem i organitzem un ampli ventall d’accions de difusió dels Drets de la Infància i l’Adolescència, adreçades a col·lectius diversos; infants i adolescents, professionals que hi treballen, famílies, administració i societat en general.

Les activitats inclouen

• Tallers als centres educatius, per a infants, joves i professorat.

• Conferències i fòrums en col·laboració amb altres entitats del món associatiu (pares i mares, veïns, dones, tercera edat).

• Seminaris formatius per a professionals.

 

Els temes que treballem són

Drets dels infants i adolescents

Amb el punt de partida de l’explicació d’on va sorgir la lluita pels drets dels infants i adolescents, que va esdevenir en la Convenció dels Drets dels Infants (promulgada el 20 de novembre de 1989), es sensibilitza sobre quins són els drets dels infants i adolescents, i la importància del seu coneixement i protecció.

Els tallers s’adrecen principalment al Cicle Mitjà i Superior dels centres educatius de Primària i el primer cicle de l’ESO, així com també a professorat i pares i mares.

Comunica’t amb seguretat

Tenen per objectiu la promoció de l’ús segur i responsable de les Tecnologies de la Relació, Informació i la Comunicació (TRIC) entre els infants, els adolescents, les seves famílies i els seus educadors; així com l’acompliment dels Drets dels Infants i Adolescents que hi estan en joc (a l’opinió, a la llibertat d’expressió, a la protecció de la vida privada, a l’accés a una informació adequada).

Ens proposem que infants i adolescents coneguin les potencialitats de les TIC i prenguin consciència dels possibles riscos d’un ús irresponsable o poc informat, i també que pares, mares i educadors s’impliquin en l’acompanyament segur de la utilització de les tecnologies.

Així, oferim tallers per a alumnes de tots els nivells d’ensenyament, i per a mares, pares, cuidadors, mestres i professors.

Prevenció del bullying

El bullying ha esdevingut un tema d’interès i preocupació per a tots els col·lectius relacionats amb l’educació de la infància i l’adolescència. Des de l’ACIM, pensem que és necessari començar a sensibilitzar als infants com més aviat millor. Així, hem dissenyat tallers adreçats des de Cicle Mitjà de Primària fins a primer cicle d’ESO, a més de professorat i pares i mares.

Prevenció del masclisme adolescent i les relacions abusives de parella

Les estadístiques recentment assenyalen una tendència preocupant en un retrocés del masclisme en l’adolescència. El període de l’adolescència és especialment delicat pel que fa a la violència masclista, fet que s’agreuja amb les xarxes socials i internet, amb les quals es produeix el que s’anomena “violència de control”, un control progressiu que es va exercint sobre la parella en base a un paradigma encara vigent de l’amor romàntic.

Aquests tallers estan adreçats a ESO, a professorat i també a pares i mares.

 

Qui pot beneficiar-se d’aquests tallers?

• Centres educatius, entitats i associacions diverses que treballen amb infància i adolescència.

• Pares, mares, educadors/es i/o referents.

• Professorat i professionals de l’àmbit de la infància i l’adolescència.

• Entitats del món associatiu en general (lleure, veïns, dones, gent gran)

 

Per a més informació dels nostres tallers, escriu-nos a  acim@acim.cat o tallers@acim.cat