Un de cada cinc

Un de cada Cinc és una campanya promoguda pel Consell d’Europa, dintre del seu programa “Construïm una Europa per a i amb els Infants”, adreçada específicament a la prevenció de l’Abús Sexual Infantil, tot sensibilitzant la població i donant eines d’autoprotecció als propis infants.

La campanya contempla un material pedagògic, la Regla d’en Kiko, que a partir d’una guia didàctica, dóna pautes senzilles i entenedores als infants. Vegeu-la aquí.

Des de l’ACIM, s’han dut a terme presentacions d’aquesta campanya a diferents capitals de Catalunya, involucrant-hi els Serveis Territorials d’Ensenyament, adreçant-nos principalment als col·lectius professionals relacionats quotidianament amb la infància (educació, lleure, serveis socials, pediatria), i promovent la reflexió des dels professionals locals dels diferents àmbits per intercanviar opinions, dubtes i bones pràctiques sobre la detecció, prevenció i actuació en casos de maltractament infantil.

 

» Díptics/programes de les presentacions a diferents ciutats

Barcelona

Girona

La Seu d’Urgell

Lleida – La Paeria

Lleida – Escola Oficial d’Idiomes

Tarragona

Tortosa

Vic

Vielha

 

» Ponències

A Barcelona

Elda Moreno

Francesc Domingo

Jorge Barudy

Jose Manuel Alonso

Vicky Bernadet

A Lleida

Carme Tello

Lourdes Zanuy

Maria-Eulàlia Palau

Teresa Vallmanya

Vicente Mora

A Tarragona

Raül Aguilar

Olga Ibáñez

A Tortosa

Ana Belén Castellà

Ester Cabanes

Gonzalo de Castro

Ismael Eixarch

Josep Mercè

Manel Carbó

Montse Pedret

A Vic

Fina Collell – Ana García

Josep Roca

A Vielha

Imma Caubet

 

» Memòria presentacions

MEMÒRIA DE LA CAMPANYA

 

Com a complement de les presentacions, oferim Seminaris Formatius sobre els mateixos temes (prevenció, detecció, indicadors, intervenció, protocols, etc.) adaptables en els seus continguts, durada i horaris als diferents col·lectius professionals destinataris.